Në Islandë hapet për herë të parë një xhami

0
141

Xhamia e parë në Islandë do të ndërtohet ne kryeqytetin e këtij vendi, Rexhkjavik.

Ndërtimi i xhamisë do të fillojë vitin e ardhshëm në një sipërfaqe toke prej 800 metra katrorë, raporton ueb sajti trouvetamosquee.

Xhamia do të përfshijë një sallë lutjesh, një bibliotekë dhe një auditor dhe do të kushtojë 2.5 milion euro për t’u ndërtuar.

Muslimanët në Islandë kanë dorëzuar kërkesën e tyre për leje ndërtimin e xhamisë në vitin 2000, por u përballën me kundërshtime nga ish-kryebashkiaku i Rexhkjavikut.

Në territorin prej 103 000 km2 jetojnë 306.694 banor ose 3 banorë në 1 km2. Islanda është shteti më i pabanuar i Evropës.