Në Mosul disa fëmijë vdesin nga uria

Omer et-Tai, aktivist për të drejtat e njeriut, për AA theksoi se katër fëmijë kanë humbur jetën nga uria në pjesën e Mosulit që është nën kontroll të DEASH-it

Në Mosul të Irakut katër fëmijët kanë vdekur si pasojë e urisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Omer et-Tai, aktivist për të drejtat e njeriut, për AA theksoi se katër fëmijë kanë humbur jetën nga uria në pjesën e Mosulit që është nën kontroll të organizatës terroriste DEASH.

“Burimet tona na transmetuan një lajm të hidhur se fëmijët kanë vdekur nga mungesa e qumështit dhe ushqimit ose për shkak të prodhimeve të shtrenjta ushqimore”, tha et-Tai.

Për shkak të konfliktit në Mosul, shumë banorë përballen me mungesë të ushqimit dhe barnave.

Ndihma humanitare e cila mbërrin në qytet përmbush nevojat e vetëm 20 për qind të banorëve, ndërsa në Mosul jetojnë 1.5 milionë banorë.

Artikulli paraprakFranca paralajmëron Rusinë për sulmet kibernetike
Artikulli vijuesTrump: Mediat janë bërë pjesë e madhe e problemit