Nëntë arsye pse vrapimi duhet të jetë rutinë

Vrapimi është shumë i rëndësishëm për shëndetin e njeriut.

Nëse një person vrapon çdo ditë, padyshim që do të vërejë ndryshime pozitive në trupin e tij.

Këto janë nëntë arsyet pse vrapimi duhet të jetë pjesë e përditshme e njeriut:

1. Vrapi ju forcon zemrës, rrit numrin e kapilarëve dhe qelizave të kuqe në trup.

2. Rrit kapacitetin e muskujve për të përdorur oksigjenin.

3. Liron stresin.

4. Liron hormone endorfina, ndryshe hormone” të lumturisë”

5. Rrit aktivitetin mendor

6. Forcon sistemin imunitar dhe rrit hemoglobinën në gjak

7. Të qetëson, ul ndjesitë e urisë dhe ndihmon për të pasur një gjumë më të mirë

8. Rigjeneron qelizat e mëlçisë

9. Parandalon osteoporozën te të moshuarit

Artikulli paraprakProtestuesit demolojnë zyrat e presidentit maqedon
Artikulli vijuesLansohet përkthyesi shumëgjuhësh i zërit në kohë reale i Microsoft