Panikë në Vatikan:”Jezusi nuk është kryqëzuar dhe nuk është bir i Zotit” thot Bibla e posazbuluar

Edhe më përpara është folur se Bibla e mëparshme nuk është e vërteta. Në të vërtetë, shumica e këtyre “historive” kanë qarkulluar brënda religjioneve tjera.

Mirëpo, ajo që është e përbvashkët e të gjitha religjioneve, është se “ekziston dëshmi”.

Tani, sipas mendimit të ekspertëve, është paraqitur kjo dëshmi.

Sipas datimit me izotope të karbonit, libri të cilin e quajnë Bibla e “re”, është libër i vjetër 1.500 vjet.

Kjo Bibël është zbuluar në Turqi, ndërsa brënda është edhe ligjërimi e predikimi i Shën Barnabasit. Qeveria e Turqisë këtë libër e ka zhvendosë në një nga muzeumet, nën shoqërimin e forcave të mëdha të policisë.

Mirëpo, nëse ky libër është i rrejshëm, atëhere kush garanton se edhe Bibla e mëparshme nuk është e rrejshme?

Vatikani ka shprehë interesim të madh e të jashtëzakonshëm që ta lexojnë këtë libër.

Shën Barnabasi ka qënë një nga nxënësit e Jezu Krishtit, dhe në Ungjillin e tij ai thekson se Jezusi kurrë nuk është kryqëzuar. Ai në vend të kësaj thekson se Jezusi ka fluturua në Qiell derisa ka qënë gjallë dhe se Juda është ai që është kryqëzuar në vend të tij në kryq.

Krahas kësaj, kjo Bibël e vjetër thekson se Jezusi nuk është bir-djalë i Zotit, por është vetëm profet që ka predikuar dhe përcjëllur fjalët e Zotit.

Vlërësohet se ky libër vlenë 28 milion dollarë.

Ekspertët e religjioneve besojnë dhe janë të mendimit se kjo Bibël është e vërtetë, sepse është e shkruar me shkronja të arta në lëkurë të zezë dhe në gjuhën e vjetër arameje, gjuhë me të cilën është shërbyer edhe Jezu Krishti.

Po çfar do tu thot besimtarëve të vet Kisha katolike, kur të publikohet brëndia e këtij libri në opinion?

Theksohet se faqet e fotokopjuara të kësaj Bible të vjetër shiten nga afro 2 milion dollarë.

(INA)

Artikulli paraprakRukaja dhe Esma, dy hafizet e verbra të Kuranit
Artikulli vijuesIndi zbulohet Kur’ani 410-vjeçar