Për çfarë arsye është quajtur feja Islame me këtë emër (Islam)?

Komisioni i përhershëm i hulumtimeve shkencore dhe fetwave

Përgjigje: Sepse kush futet në të e ka nënshtruar (ar. Esleme) fytyrën e tij për Allahun, dhe është nënshtruar dhe dorëzuar ndaj çdo gjëje që vjen nga Allahu dhe nga i dërguari i Tij (Salallahu alejhi ue selem) prej dispozitave fetare. Allahu i Lartësuar ka thënë (përkthim i përshtatur): “Fesë së Ibrahimit i shmanget vetëm ai që e nënçmon vetveten.” … e deri te fjalët: “Kur Zoti i tij (Ibrahimit) i tha: “Përulu!” (Eslim) – e ai u përgjigj: “Iu përula (Eslemtu) Zotit të Gjithësisë!” Dhe ka thënë: “Padyshim se ai që ia ka nënshtruar (Esleme) fytyrën e tij Allahut, duke qenë mirëbërës, ai e ka shpërblimin e vet te Zoti i Tij.”

Komisioni i përhershëm i hulumtimeve shkencore dhe fetwave

Anëtari:
Abdullah ibn Ku’ud

Anëtari:
Abdullah ibn Abdur-Rrahman ibn Gudejan

Zëvendës-presidenti i komisionit:
Abdur-Rrezak ‘Afifi

Kryetari:
Abdul-Aziz ibn Abdullah ibn Baz

Përktheu dhe përshtati, Hekuran Helshani

Marrë nga Tezkije.com/kohaislame

Artikulli paraprakCfarë dëmton trurin e fëmijës
Artikulli vijuesNdërhyn policia për zhbllokimin e Rektoratit