Porosi të Lukman Hakimit drejtuar djalit te tij

Porosi të Lukman Hakimit drejtuar djalit te tij:

-Djali im, kalova pranë shumë Pejgamberëve dhe përfitova prej tyre tetë urtësi:

*Kur të jesh në namaz, ruaje zemrën tënde.
*Kur të jesh në tubime me njerëz, ruaje gjuhen tënde.
*Kur të jesh në shtëpitë e tyre, ruaje shikimin tënd.
*Kur të jesh në ushqim, ruaje stomakun tënd.

Dy gjëra mos i përmend kurrë:
Të keqen që ta bën dikush dhe të mirën që ia bën dikujt.
Dy gjëra mos i harro kurrë:
Allahun dhe shtëpinë e përhershme (ahiretin).

Artikulli paraprakImer Ismaili qenke një paçavur e prisht anti fetare
Artikulli vijuesTË RRALLË, POR EKZISTOJNË!