PROVIMI PARA ALLAHUT DHE PROVIMI PARA NJERËZVE

PROVIMI PARA ALLAHUT DHE PROVIMI PARA NJERËZVE

Dallimi mes provimit para Allahut dhe provimit para njerëzve

Provimi para njerëzve: duhet lexuar disa libra të koklavitura dhe të rënda, gjë që ndoshta i harxhon tërë energjinë dhe potencialin e nxënësit.

Provimi para Allahut: duhet lexuar vetëm një libër edhe atë të lehtë, ai është Kur’ani Fisnik!

Provimi para njerëzve: pyetjet janë të panjohura deri në fillimin e provimit.

Provimi para Allahut: pyetjet janë të njohura dhe të qarta para provimit, e ato janë:

1 – Kush është Zoti yt?

2 – Kush është feja jote?

3 – Kush është pejgamberi yt?

4 – Ku e ke harxhuar rininë?

5 – Ku e ke kaluar ymrin?

6 – Nga e ke fituar pasurinë dhe ku e ke harxhuar?

7 – Çka ke bërë me diturinë që ke?

Provimi para njerëzve: nuk t’i tregojnë përgjigjet para provimeve.

Provimi para Allahut: ta tregon përgjigjen shembullore gjatë provimit!

Provimi para njerëzve: mësuesit që i kanë zgjedhur për sqarimin e lëndës janë njerëz gabimtarë.

Provimi para Allahut: mësuesit që i ka zgjedhë Allahu për sqarimin e lëndës së tij janë pejgamberë të pagabueshëm

Provimi para njerëzve: koha e provimit nuk zgjatë më shumë se një orë!

Provimi para Allahut: koha e provimit zgjatë sa jeta edhe 70 vjet, sa të jetë ymri i njeriut.

Provimi para njerëzve: përsëritje ka vetëm një herë, kurse suksesi nuk është i garantuar.

Provimi para Allahut: përsëritje të provimit ka sa herë që do derisa nuk i vjen shpirti në fyt (para gargarasë së fundit), kurse suksesi është i garantuar.

Provimi para njerëzve: nota më e lartë është 100 poena.

Provimi para Allahut: nota më e lartë është 700 dhe Allahu ia shumëfishon sa të dojë, atij që Do.

Provimi para njerëzve: rezultati vetëm për dynja

Provimi para Allahut: rezultati për dynja dhe ahiret

Provimi para njerëzve: harrohet pas kalimit të provimit.

Provimi para Allahut: nuk harrohet kurrë, ruhet në Librin e Qartë.

Provimi para njerëzve: dhurata për kalimin e tij janë letra dhe ngjyrë

Provimi para Allahut: dhurata është xhenneti i amshueshëm

Habitemi me ata që kalojnë në provimet e dynjasë dhe nuk kalojnë provimin para Allahut xh.sh.

Prizren, 02. 01. 2009, MIFTAR AJDINI Burimi: albislam

Artikulli paraprakQëndro pranë nënës!
Artikulli vijuesPas gjashtëdhjetë vitesh martesë, ia zbuloi fshehtësinë në shtratin e vdekjes