Publikohet përkthimi i parë me komentim i Kuranit në armenisht

0
206
Falë një pune të ngjeshur 3-vjeçare, Enti i Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet) ka publikuar një përkthim me komentim të Kuranit Famëlartë në gjuhën armene.
 
Kjo është hera e parë në botë që Kurani Famëlartë përkthehet me komentim në armenisht.
 
Përkthimi u realizua nga Yavuz Aydin, student doktorature në degën e Gjuhës dhe Kulturës Armene në Fakultetin e Filologjisë, Historisë dhe Gjeografisë të Universitetit të Ankarasë, sipas interpretimit të teologut të famshëm, Muhammed Hamdi Yazır.
 
Ndërsa redaktimi i veprës u krye nga kryeredaktori dhe koordinatori i shërbimit armenisht të gazetës “Agos”.
 
Përgatitja e përkthimit me komentim të Kuranit Famëlartë në gjuhën armene, një vepër kjo me gjithsej 10 vëllime dhe 2.500 faqe, vijoi për 3 vite me radhë.
 
Vepra është botuar dy dialekte, armenishte lindore dhe perëndimore./ip