Universiteti i Baltimorit në SHBA: Nikola Tesla ishte musliman!?

0
184
Shkencëtarët nga Universiteti i Baltimore në Shtetet e Bashkuara zbuluan një dokument që konfirmon se Nikola Tesla ishte mysliman dhe se emri i tij i vërtetë ishte Nuruddin Tesihoviq.
 
“Nëna e tij quhej Meira, ndërsa babai, Shaban. Ata janë të gjithë me origjinë nga Vogosca në Sarajevë”, pohon Bill Jones, shkencëtar në këtë Universitet prestigjioz Amerikan, transmeton Telegrafi.
 
“Qeveria e SHBA-së dhe komuniteti emigrant serbë, me ndihmën e agjencive të inteligjencës vazhdimisht ka fshehur këtë fakt apo testin e ADN-së, e cila dëshmon diçka ndryshe”, pohon Jones.
 
Kujtojmë se të njëjtën gjë e ka pohuar edhe Universiteti i Stambollit, i cili erdhi në disa të dhëna të besueshme se Nuruddin Tesihoviq apo Nikola Tesla, tri herë ka kryer Haxhin ndërsa fqinjët e tij, sipas disa pohimeve, në disa raste kanë qenë dëshmitar se ka falur edhe namaz.
 
Kujtojmë se Tesla është shkencëtari që ka zbuluar poçin elektrik./shembulli