Raport i përhapjes së Islamit në botë

0
142

Islami vazhdon me fuqinë mahnitëse të mësimeve të tij të rrëmbejë zemrat e miliona njerëzve. Befasia është se ai po përhapet më shpejt se që mendonim. Këtë e dëshmojnë dhe ekspertë nga radhët e jomyslimanëve.

Pavarësisht luftës së shpallur ndaj Islamit dhe atyre tentimeve qëllimkëqija për ta shtrembëruar imazhin islam duke i paraqitur muslimanët si terroristë, si njerëz që dinë vetëm të vrasin dhe të terrorizojnë njerëzit, prapë, puna me Islamin qëndron ndryshe.
Logjikisht, pas gjithë këtyre sulmeve dhe presioneve, do të duhej të prisnim largim të njerëzve ose rritim të tyre nga Islami, por, rezultatet dalin plotësisht të kundërta. Në vijim do t’iu paraqesim disa raporte shkencore të përhapjes së Islamit në perëndim. Janë raporte që po mbajnë në siklet perëndimorët. Franca, pas disa dekadave, nëse veç vazhdon përhapja e islamit kësisoj, parashihet të jetë republikë islame.

Ja disa statistika të reja për shumimin e muslimanëve në periudhën 1989-2012:

SHBA           25%

Evropë          143.35%

Australi         257.01%

/sedatislami.com/kohaislame