Riaktivizohet vullkani Etna, lëshon llavë dhe hi

0
289

SICILI- Vullkani më aktiv i Europës, Etna në Itali u aktivizua sërish për të gjashtën herë brenda këtij viti, duke lëshuar llavë dhe hi. 

Flakët që lëshoi Etna në Sicili ishin mjaft të dukshme, ndërsa shpërthimi më i fortë u lokalizua në pjesën jugore të kraterit jo shumë larg zonës së quajtur Zafferana. Megjithatë autoritetet Italiane nuk kanë lëshuar ndonjë paralajmërim për banorët. 

Vullkani Etna në Sicili shpërthen shpesh herë, por rrallë herë shkakton dëme.