Rriten remitencat e huaja në Kosovë

Remitancat e huaja në Kosovë janë rritur deri në 12.7% gjatë janarit të vitit 2016, sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës.
Mërgimtarët kosovarë zakonisht zgjedhin operatorët e transferimit të parave për të dërguar të holla për miqtë apo të afërmit në shtëpi.

Fluksi i dërgesave të emigrantëve të huaj në Kosovë ka shkuar deri në 691 milionë euro në vitin 2016, krahasuar me 665.5 milionë euro në vitin 2015, shkruan Seenews.

Nga gjithsej këto 665.5 milionë euri, 148.4 milionë euro janë dërguar nga kosovarët që jetojnë në Gjermani, dhe 90.5 milionë euro nga ata që jetojnë në Zvicër. /

Artikulli paraprakTregtia Shqipëri-Kosovë, rënie të madhe (Video)
Artikulli vijuesTusk për krizën në Maqedoni: Zgjidhje në kuadër të parimeve demokratike