Ruhani: Politika e jashtme e vendit bazohet në udhëzimet e liderit suprem

0
144

Politika e jashtme e vendit do të bazohet në udhëzimet e liderit suprem dhe qeveria do të ecë përpara duke marrë parasysh interesa kombëtar dhe pikërisht këto udhëzime.
Kështu deklaroi Hasan Ruhani, i cili në takimin e radhës së kabinetit qeveritar shprehu falënderimet e tij për mbështetjen që lideri suprem ka dhënë që në vigjilje të qeverisë së 11 iraniane dhe për lëvizjet e fundit diplomatike të kësaj qeverie. Qeveria iraniane duke u mbështetur në parimin e interesit kombëtar dhe tek udhëzimet e liderit suprem do të vazhdojë punën e saj dhe me gjithë kapacitetin e duhur do të mbrojë të drejtën bërthamore të kombit iranian. Kjo qeveri do vazhdojë të përpiqet për zgjidhjen e problemeve dhe plotësimin e nevojave të popullit iranian, shtoi ndër të tjera Hasan Ruhani.