Rusi: Një komandant musliman dënohet me burgim të përjetshëm

0
187

Një gjykatë ruse ka dënuar me burgim të përjetshëm një nga komandantët musliman të Ingushetisë.
Ali Tazijev, një Ingush i njohur me nofkën “Magas” ishte një ushtarak i rëndësishëm i Doku Umarovit, emirit të rezistencës së muslimanvë në Kaukaz.

Ai ishte arrestuar në vitin 2010 në Republikën e Ingushetisë.
Më 15 tetor një gjykatë në qytetin Rostov Donu e dënoi atë me burgim të përjetshëm për shkak të përfishjes në aksione ushtarake të shkallës së gjërë.

Doku Umraov thërret dhe lufton për një shtet Islam të pavarur në Kaukazet e Veriut.
Umarov e ka pranuar se Tazyev ishte një nga ushtarakët më të zot të tij./kohaislame.com