Sa njerëz përdorin marihuanën?

Raportet tregojnë se një në tetë amerikanë pijnë duhan marihuanë.

Një sondazh i bërë nga Yahoo dhe Marist zbuloi se 52% e amerikanëve mbi 18 vjeç e lart kanë provuar marihuanën në jetën e tyre ndërsa 44% janë aktualisht duke përdorur ilaçin. Sondazhi u krye në prill të vitit 2017, dhe sondazhi gjithashtu mbulonte fushat e mëposhtme të pranueshmërisë sociale, rregullimit, argëtimit midis zonave të tjera. Studimi tregoi gjithashtu se 65% e prindërve në SHBA kanë provuar marihuanën në jetën e tyre. Në fakt, numri aktual i prindërve që përdorin marihuanën qëndron në 51%. Ajo tregon se një numër i konsiderueshëm i duhanpirësve të marihuanës në SHBA janë prindër. Përveç kësaj, numri i njerëzve që pihet rregullisht me marihuanën qëndron në 59%, ndërsa gratë qëndrojnë në 41% të popullsisë.Kumti.com

Legalizimi i Marihuanës
Numri i përdoruesve të marijuanës është rritur në mënyrë drastike që nga legalizimi i përdorimit të marihuanës për qëllime rekreative në SHBA. Numri i shteteve që kanë legalizuar përdorimin e marihuanës rekreative është rritur gjithashtu. Ajo është rritur nga dy në 2013 deri tani tetë shtete. Megjithëse marihuana legalizohet në tetë shtete dhe në rrethin e Kolumbisë, ekziston një kufi mbi moshën e duhanpirësve. Shumica e shteteve kanë vendosur kufirin e moshës në 21 vjet.

Ligji Federal për Marihuanën
Në SHBA, ligji federal ka vendosur marihuanë në nivel me barnat e tjera të rrezikshme si heroina, por shtetet ende e legalizojnë atë për përdorim rekreativ. Shumica e amerikanëve kanë pikëpamje të ndryshme në lidhje me drogën me të tjerët në favor të legalizimit të drogës. Anketa tregon se numrat janë rritur ndjeshëm në vitet e fundit. Që nga viti 2013, numrat kanë ndryshuar pasi disa shtete legalizuan drogën për qëllime rekreative. Ky studim nuk përfshinte njerëz që pinë duhan marihuanë në shtete që nuk kanë legalizuar përdorimin e drogës. Kjo tregon se numri i përdoruesve mund të jetë më i lartë se sa që është treguar nga sondazhi. Gjithashtu, shumë adoleshentë po përdorin marihuanën krahasuar me barna të tjera si alkooli.

Amerikanët shikojnë përdorimin e marihuanës

Rezultatet tregojnë gjithashtu se pikëpamjet e amerikanëve për përdorimin e marihuanës kanë ndryshuar. Kur është fjala për legalizimin e drogës, 83% e amerikanëve janë në mbështetje të drogës që legalizohet për përdorim mjekësor, ndërsa 49% janë të mendimit se droga duhet të legalizohet për qëllime rekreative. Vetëm 47% e amerikanëve janë kundër legalizimit të drogës për qëllime rekreative. Për më tepër, anketa tregoi gjithashtu se shumë prindër nuk janë të shqetësuar nëse zbulojnë se fëmijët e tyre janë duhanpirës të marihuanës. Prindërit në SHBA janë më të shqetësuar për fëmijët e tyre që pirjen e duhanit në vend të pirjes së duhanit të marihuanës.

Legalizimi i Marihuanës
Legalizimi i marihuanës që do të përdoret për qëllime rekreative do të thotë se ajo prodhohet në shumë mënyra të ndryshme. Produktet e ndryshme mund të rrisin numrin e përdoruesve pasi që nuk është i kufizuar vetëm në pirjen e duhanit, por mund ta marrë edhe në forma të ndryshme. Përveç ilaçit që përdoret për qëllime rekreative, është mirë të shihet që përdoret për vlerat e saj medicinale. Shumë pacientë kanë pranuar përdorimin e drogës si një lehtësim dhimbjeje. Pacientët janë të përshkruar doza se si të përdorin drogën. Përdorimi i marihuanës për qëllime mjekësore ka marrë gjithashtu mbështetje nga udhëheqësit si presidenti aktual i SHBA./Kumti.com

Artikulli paraprakKëto janë vendet me nëndetëse bërthamore
Artikulli vijuesA e dini kuptimin e AM dhe PM?