Samsung do të debutojë me televizorin 85-inç

0
163

UHD LED TV është televizori komercial 8 milionë pikselësh më i madh në botë.

Samsung deklaron gjithashtu se ai do ketë teknologji të uljes së shkëlqimit dhe një raport të madh kontrasti.

Ky televizor i dha Samsung-ut një nga 27 çmimet e Inovacionit në CES 2013, saktësisht së bashku me Samsung Smart TV Camera fituan çmimin “Best of Innovation”. Tregu i Ultra HD-ve (ose 4K, siç quhen tashmë këto pajisje) është rritur ndjeshëm kohët e fundit.

Kompani si Sony dhe LG do të prezantojnë modelet e tyre në muajt ne vijim. Këto dy pajisje nga Samsung kanë ekran 84 inç, që do të thotë se Samsung TV do të ketë të drejtë të ‘mburret’ për pak kohë si prodhuesi i televizorit Ultra HD më të madh në botë – të paktën derisa dikush tjetër të prodhojë një më të madh. (PCWorld Albanian)/kohaislame