Serbo sllavët krenohen me Kishën Ortodokse, kurse ne…?

Njihe dhe krenohu me vetveten!

Serbo-sllavët kanë mishëruar nacionalizmin dhe indentitetin e tyre kombëtar mbi baza të frymëzimit dhe misionit të Kishës ortodokse, të cilës edhe i përkasin. Madje, edhe e kanë përvetësuar atë me emrin “Kisha serbe”, me qëllim të uzurpimit të tokës shqiptare në Kosovë, e gjetiu.
Ndërsa, dikush tek ne, ende heziton të publikojë identitetin e vet fetar-Islam, e lëre më të krenohet me të. Poashtu, ekzistojnë edhe të atillë që e mohojnë në tërësi atë, edhe pse janë numerikisht pak. Sipas konceptit të tyre, kjo ndodh për shkak të ndjenjes së inferioritetit dhe turpit të mundshëm personal, familjar ose kombëtar, nëse e shprehin apo pranojnë atë. Kjo rezulton si shkak i mosnjohjes së Islamit dhe rolit tij vendimtar tek populli ynë.
Në realitet, Xhamia dhe misioni i saj ndër shekuj, ishte dhe mbetet pjesë esenciale e identitetit të kombit tonë. Ky identitet i mirëfilltë Islam, veçsa na mishëron edhe më shumë me atdhedashurinë dhe me vlerat kombëtare të shëndosha. Hoxhë Ymer Prizreni, Hafiz Ali Korça, Mulla Idriz Gjilani, e shumë e shumë të tjerë, janë argumenti më i mirë i kësaj të vërtete.
Zoti i Madhërishëm na nderoi kur tha: “Mos u ligështoni (fizikisht) dhe mos u dëshpëroni (shpirtërisht), sepse ju, gjithsesi jeni më të lartët, nëse jeni besimtarë të vërtetë (të sinqertë)” (Ali Imran, 139)
Nëse e njohim këtë të vërtetë, kemi njohur si duhet vetveten, dhe të ardhmen tonë. Krenohu me të!

(Adnan Simnica)

Artikulli paraprakKur ndjeshmëria dhe dhembshuria zhduken aq sa krimet duken si filma vizatimorë
Artikulli vijuesGloboder: TIKA nuk ka hequr fotografinë e Skënderbeut