Shefja e FMN: Amerika nuk mund të paguajë borxhet

0
143

Shefja e FMN ka paralajmëruar se Amerika ka mundësi të mos mund të paguajë borxhet e këtij vendi.
Sipas agjencisë franceze të lajmeve nga Uashingtoni, Christine Lagarde, shefja e FMN ditën e enjte ka paralajmëruar se pamundësia e afërt e qeverisë amerikane për mos shlyerjen e borxheve do të dëmtojë ekonominë botërore. Lagarde thekson se gjendja ekonomike amerikane është e paqëndrueshme. Deri tani bisedimet mes republikanëve dhe demokratëve në lidhje me rritjen e tavanit të borxhit nuk ka arritur në përfundim. Disa sektorë të qeverisë federale amerikane që në fillim të tetorit janë të mbyllur.