“Shqipëria e Madhe” frikëson serbët

0
152

Frika se brenda territorit të Serbisë mund të ketë më shumë shqiptarë se serbë, i është bërë kërcënim qeverisë së Serbisë.
Norma e latë te natalitetit të popullit shqiptar, në Serbi vlerësohet si një kërcënim i madh për këtë shtet.

Mediat në Serbi, shkruajnë se është e qartë se shqiptarët në një të ardhme të afërt do të jenë në gjendje të krijojnë “Shqipërinë e Madhe”.
“Rreziku” më i madh thuhet se vjen nga Presheva, Bujanoci, ku shumica shqiptare tashmë kanë “pushtuar” Vranjën, Leskovcin dhe Nishin.

Për shkak të ritmit të lartë lindjes së nënave shqiptare, demografët serbë parashikojnë se deri në vitin 2050 shqiptarët në Serbi do të jetë më shumë se serbët.kohaislame