Shqiptarët më të rrezikuarit më Vojvodinë

0
174

Minoritetet më të rrezikuar në Vojvodinë në vitin 2014 për nga aspekti i sigurisë, kanë qenë shqiptarët, turqit dhe goranët.

Ministri serb i Punëve të Brendshme Nebojsha Stefanoviq në Novi Sad ka thënës e gjatë vitit 2014 janë dëmtuar 26 objekte, kryesisht furra buke, në pronë të këtyre tri komuniteteve, transmeton B92.

Sulmet kundër shqiptarëve qenë shpeshtuar pas ndërprerjes së ndeshjes Serbi – Shqipëri më 14 tetor 2014 kur në stadium qe lëshuar droni me hartën e viseve etnik shqiptare.

Stefanoviq nuk ka treguar për numrin e incidenteve me motive antishqiptare në Serbi./Express