Si përgatitet një gotë çaji e përsosur?

0
300

Ka 3 elemente për të bërë gotën e përsosur të çajit.

 

Gjethja:

Cilësia – bima duhet të jetë natyrale dhe e freskët.

Sasia – sasia e gjethes (esencës) duhet në proporcion me sasinë e ujit të përdorur.

 

Uji:

Cilësia – përdorni ujë të filtruar dhe të freskët.

Sasia – duhet gjithmonë në proporcion me sasinë e çajit të përdorur.

 

Ena ku shërbehet:

Materiali – qeramika është më e mira, qelqi është i mirë gjithashtu ndërsa metali mund të japë një shije të padëshiruar.

Koha – çelësi për marrjen e ekuilibrit të përsosur në shije dhe cilësi.