Si ta kursejmë baterinë në iPhone

Apple says that it slows the processors in some of its older phones to match their aging, less powerful batteries. Here, the iPhone 6s Plus is seen at an Apple Store in late 2015.

Sa më shumë që krijohen verzionet e reja, shpejtësia e procesoëve grafikë të iPhonëve rritet, duke shkaktuar kështu shpenzimin më të madh të baterisë.

Nga lista e funksioneve në iPhone, mund të deaktivizohet një pjesë e efekteve grafike në këtë mënyrë:

Klikojmë në Settings>General>Accessibility>Reduce Motion.

Pas kësaj hapet dritarja në të cilin menaxhoni efektet grafike të programit Message.

Pasi kryhen këto hapa, efektet grafike me lëvizje tre dimensionale deaktivizohen.

Dhe, supozohet që bateria do të zgjasë 30% të kohës më shumë.

Artikulli paraprakLimaj: Demarkacioni merr epilogun në janar
Artikulli vijuesApple paditet për ngadalësimin e qëllimshëm të iPhone