Si të negocioni kur blini një makinë

Hapi 1: Përcaktoni shumën
Pyetni bashkimin tuaj të kreditit për një kredi përpara se të flisni me një tregtar për të krahasuar normat. Gjeni se sa para do të miratojë banka e juaj. Kjo ju ndihmon të kufizoni gamën e çmimeve të makinave që shikoni dhe testoni makinën.

Hapi 2: Kërkimi i çmimit të faturës
Shko në internet për të kërkuar çmimin e makines – shuma që tregtari paguan prodhuesin – para fillimit të negociatave. Ndërsa jeni në të, shikoni çdo informacion zbritjeje dhe nxitje të fshehura për tregtarin. Ju fitoni përparësi duke bërë detyrat e shtëpisë tuaj.

Fitimi minimal i tregtarëve zakonisht është rreth 3 për qind.

Hapi 3: Shqyrtoni numrat me katër shifra
Mos u mashtroni nga informacioni katër-katror i tregtarit – një fletë pune që tregtari do t’ju prezantojë kur të uleni për të negociuar që hartojnë çmimin e blerjes, paradhënjen, pagesën mujore dhe vlerën e tregtisë. Të bësh matematikën tënde i pengon ata që të numërojnë. Përcaktoni normën e interesit dhe afatin e kredisë para se të arrini në shitësin për të projektuar me saktësi pagesat tuaja mujore.

Hapi 4: E di se çfarë do të thotë pagesa mujore
Rezistoni negocimin bazuar vetëm në pagesat mujore, pa menduar për normën e interesit të ënjtur ose afatin e shtrirë të kredisë. Pagesa mujore vjen nga pagesa, afati i kredisë dhe norma e interesit.

Hapi 5: Luaj lojën
Luajnë lojë, si dhe ata e bëjnë. Jeni të habitur që nuk mund t’ju japin një ofertë më të mirë, edhe nëse kushtet dhe çmimi janë të arsyeshme, vetëm për të parë nëse mund t’i lëvizni. Ata duan të krijojnë presion për të mbyllur ju tani, por keni kohë që ata nuk e përdorin atë.

Mos i tregoni një tregtari se çfarë ishte oferta e tjetrit. Ju duhet respekti i tyre.

Hapi 6: Vendosni pazaret
Tregoni shitësit që do të diskutoni për një çmim të pranueshëm tregtar për makinën tuaj të vjetër, por së pari duhet të keni një çmim të kënaqshëm për makinën e re. Përcaktoni marrëveshjen kur negocioni, duke impresionuar mbi ta, mund ta shisni vetë për më shumë se sa t’ju paguajnë.

Hapi 7: Përgatituni për të ecur
Përgatituni për të dalë jashtë nëse nuk jeni trajtuar me respekt ose çmimi është tepër i egër. Në fakt, me një kujdes të hollësishëm, të prerë në ndjekje dhe tregoni shitësit çmimin tuaj dhe presin një po ose jo.

Hapi 8: Prisni tarifat
Prisni një sulm të taksave dhe shtesave vetëm kur mendoni se jeni bërë. Disa tarifa janë të pashmangshme, por shumë mund të lehtësohen ose shmangen lehtësisht. Pothuajse të gjitha shtesat janë të panevojshme dhe mbiçmuara. Gjatë gjithë procesit të negociatave, përdorni njohuritë tuaja dhe hulumtimin që keni bërë për të marrë më të mirën./Kumti.com

Artikulli paraprakKryeministri malazez viziton Kosovën më 6 shkurt
Artikulli vijuesSi të gjeni sponsorë për mbulimin e një ngjarje