Siri: Ushtria e Lirë Siriane dhe regjimi arrijnë armëpushim në Damask

0
177

Forcat siriane të regjimit dhe luftëtarët opozitar të formacionit të Ushtrisë së Lirë Siriane, kanë rënë dakord për një armëpushim në Babila, periferi jugore në kryeqytetin Damask.

Regjimi sirian dhe luftëtarët opozitar të FSA-së, kanë rënë dakord për armëpushim lokal në pikat kyçe rreth Damaskut, pavarësisht se përfaqësuesit e regjimit dhe opozitës dështuan të arrijnë ndonjë marrëveshje në bisedimet e paqes në Gjenevë.
Armëpushimi lokal vie pas 18 muaj luftime të ashpra në dhe rreth kryeqytetit, pa qenë në gjendje që njëra palë ose tjetra të korrë fitore.
Armpushimi është arritur në Babila, Moadamieh, Qudsaya, Sahm Beit, Yalda, Barzeh dhe Yarmouk.