Sudani shpall gjendje të jashtëzakonshme në kufi

0
215

Sudani ka shpalllur gjendjen e jashtëzakonshme në zonat kufitare me Sudanin Jugor, duke iu dhënë autoriteteve të atjeshme kompetenca të gjera për arrestim dhe paraburgim.


Një dekret, që u bë publik nga media shtetërore, sqaron se gjithashtu do të krijohen “gjykatat e veçanta” për të gjykuar të dyshuarit për terrorizëm dhe që kanë bërë shkelje doganore.
Ky veprim, së bashku me arrestimin e tre të huajve dhe një sudanezi jugor në një zonë të kontestuar kufiatre paraqet shenjat e tensioneve përgjatë kufirit, ku kanë shpërthyer përleshje në javët e fundit.
Dhuna ka sjellë dy vendet, që kanë mosmarrëveshje mbi demarkacionin e kufirit dhe ndarjen e të ardhurave të naftës, në prag të luftës.
Sudani Jugor e fitoi pavarësinë vitin e kaluar si pjesë e një marrëveshjeje paqeje
që i dha fund një luftë të gjatë të përgjakshme civile./BS/kohaislame