Të sëmurit nga kanceri paguajnë shumë për mjekim

0
232

Pacientët të sëmurë me kancerin paguajnë shuma të mëdha parash për mjekimin.

Terapia e të të sëmurëve me kancerin është mjaft e shtrenjtë, varësisht nga faza e sëmundjes dhe nga lloji. Hallin më të madh e kanë vetë të sëmurët dhe familjarët e tyre, të cilët ankohen se ndonjëherë është problem edhe të sigurohet terapia në Kosovë. Për kosto të lartë të mjekimit të kësaj sëmundjeje tregon edhe Mejreme Maloku, onkologe, njofton KTV. Familjarë të të sëmurëve kanë thënë prapa kamerave se për një lloj bari, i cili duhet të përdoret çdo dy javë, shpenzojnë rreth 150 euro. Ndërkohë që duhet të bëhet edhe terapia. Numri i të sëmurëve me kancerin është mjaft i lartë, edhe pse nuk dihet shifra e saktë, ndërsa më i shpeshtë është paraqitur kanceri i gjirit. /koha/kohaislame