Tregim domethënës: Njeriu i urtë dhe tre barcoletat

Disa njerëz vazhdimisht vinin tek njeriu i urtë dhe çdoherë ankoheshin për të njëtat probleme…
Një ditë njeriu i urtë u tregoi një barcolete dhe të gjithë qeshën.

Pas disa minutash përsëri ua tregoi të njëjtën, mirëpo këtë herë vetëm disa qeshën.

Kur të njëtën barcoletë ua tregoi për të tretën herë, askush nuk qeshi.

Njeriu i urtë u tha: Nëse nuk mund të qeshin për të njëtën barcolete disa herë, atëherë pse qaheni gjithmonë për të njëtat probleme?

Mesazhi:

Mund të flisni për probelemet tua çdo ditë, mirëpo me këtë s’mund të arrini asgjë. Përvershni mëngët dhe zgjidhni problemete tuaja, dhe mos lejoni që ato probleme të bëhen mjete me të cilat bleni keqardhjen dhe mëshirën e njerëzve tjerë derisa vetë nuk bëni asgjë që t’i zgjidhni ato.

Pershtati: Islampress

Artikulli paraprakSarajevë: Kërkohet punëtore me hixhab
Artikulli vijuesKur vijnë sprovat dhe kur bini në gjunjë…