Truri i njeriut, i aftë të ruajë rininë e përjetshme

0
239

CHICAGO – Truri i njeriut ka potencial të jashtëzakonshëm dhe është i aftë për të ruajtur rininë e përjetshme.

Për këtë dëshmojnë kërkimet e kohëve të fundit.

Shkencëtarët amerikanë nga Universiteti i Chicagos ka gjetur se në kushte të caktuara, njerëzit më të vjetër se 70 vjet, janë të aftë për të menduar dhe për të mbajtur mend po aq shpejt apo madje edhe më shpejt sesa personat 30-të vjeçarë.

Shkencëtarët besojnë se në një shkallë të madhe kjo varet nga trashëgimia, veçoritë e kombinimit të gjeneve, mënyra e shëndetshme e jetesës dhe veprimtaria aktive e njeriut.kohaislame