Qysh me parandalu kancerin e gjirit?

Vitamina D ka efekt të fuqishëm kundrejt kancerit të gjirit deri në atë shkallë saqë kanceri i gjirit shpjegohet si mungesë e kësaj vitamine edhepse listës së parandalimit të kancerit i shtohet edhe mënyra e të ushqyerit, ushtrimet fizike, gjumi si dhe menaxhimi i stresit.

Studimet drejtonë tek fakti se 90% e rasteve të kancerit të gjirit janë të lidhura me mungesën e vitaminës D- gjë që është 100% e parandalueshme nëse konsumohet kjo vitaminë deri në arritjen e nivelit të duhur.

Është e nevojshme që të kontrollin nivelin tuaj çdo 3 deri 6 muaj pasi i duhet deri në tre muaj së paku që të stabilizohet pas një ndryshimi gjatë ekspozimit në diell apo ndonjë doze të suplementeve. Rekomandohet konsumi prej 50 deri 70 ng/ml.

Mënyra më e mirë për të përcaktuar nivelin tuaj të vitaminës D është me anë të ekspozimit të diellit apo një rrezitje e sigurtë që praktikisht eliminon çdo rrezik për mbidozë.

Sipas të dhënave të përgjithshme për udhëzim, ju duhet të ekspozoni trupin në diell rreth 40% për rreth 20 minuta, mes orës 10 paradite dhe 2 pasdite, atëherë kur dielli është në zenitin e saj.

Duket se nuk ka rrezik për toksicitet të vitaminës D nga ekspozimi i rrezeve ultraviolet B.

 

Artikulli paraprakZbulohen pasuritë e prokurorëve. Kush janë më të pasurit dhe më të varfërit e akuzës
Artikulli vijuesQysh me i largu pikat e zeza në fytyrë?