Veprat frymëzuese të gjashtë vjeçares me autizëm

Gjashtë vjeçarja Iris Grace Halmshaw nga Britania e Madhe është shembulli perfekt i asaj që dhuratat e papritura dhe të vlefshme mund të gjenden tek njerëzit, të cilët e shohin botën në një mënyrë të veçantë.

Iris është artiste dhe pikturat e saj shpesh krahasohen me ato të Claude Monet – falë vëmendjes së saj të jashtëzakonshme ndaj detajeve dhe ndjenjës fenomenale të ngjyrave.

Talenti i Iris ishte zbuluar në mënyrë pothuajse aksidentale në vitin 2013: prindërit e saj e inkurajuan të pikturojë, si një mënyrë për ta shprehur veten. Por së shpejti ata vunë re se kjo jo vetëm që e gëzonte vajzën e tyre, por ajo edhe dukej se e dinte me saktësi se çfarë ishte duke bërë, duke e mbushur letrën me pamje madhështore.

Iris përveç se ka fansa të shumtë anëmbanë botës, pikturat e saj janë shitur edhe nga mbledhësit e artit, transmeton Klan Kosova.

827955-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-4

828005-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-3

828055-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-20

828105-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-8-1

828255-900-1458829729-iris-grace-painting-garden-studio

828355-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-18-2

828405-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-5

828455-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-1

828505-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-17

828555-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-10

828605-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-12

828655-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-11

828705-900-1458829729-5-year-old-painter-autism-iris-grace-14

Artikulli paraprakGjuetia e tërroristëve, BE kërkon “skuadrën” e falsifikatorëve
Artikulli vijuesErdogan e dënon sulmin në Pakistan