Vriten 25 oficerë policie në Egjipt

0
161

Së paku 24 oficerë policorë egjiptianë raportohet se janë vrarë në një sulm në gadishullin e përfshirë nga dhuna, Sinai.

Zyrtarët e sigurisë në këtë shtet njoftojnë se policët janë sulmuar nga persona të armatosur në afërsi të Rafah në kufi me Gazan, mëngjesin e së hënës.

Janë rritur numri i sulmeve në Sinai, kryesisht duke e pasur si cak, forcat e sigurisë në Egjipt, që prej se ushtria organizoi puç kundrejt presidentit Muhammad Morsi, thënë më konkretisht ushtria është duke ndërmarrë sulme të vazhdueshme mbi këtë rajon dhe jeta e qytetarëve është vështirësuar gjë që ka ndikuar në një kundër reaksion nga ana e popullatës. Pasi vetëm muajin e fundit është dhjetëfishuar prania ushtarake dhe sulmet e bashkërënduara të ushtrisë se Egjiptit dhe asaj Izraelite./kohaislame.com