“Zëri i Amerikës, “agjente të huaja”

Ministria ruse e Drejtësisë ka bërë publike listën me 9 media amerikane të cilat klasifikone si “agjente të huaja”. Ndodh kjo pas dekretimit nga ana e Presidentit Putin të një ligji që mundëson regjistrimin e mediave me këtë emërtim mjaft të diskutueshëm.

Ndër to veçon “Voice of America” – Zëri i Amerikës, si dhe ”Radio Free Europe”/”Radio Liberty”, të financuara nga Kongresi amerikan.

Kjo masë vjen dhe si reagim ndaj faktit se Rusia Today, një ndër mediat më të fuqishme ruse të erës Putin, nuk u lejua të regjistrohej në SHBA.

Artikulli paraprakSi ta evitojmë bllokimin e hundës
Artikulli vijuesKëtë trik duhet të përdorni për të parë videot e bllokuara nga YouTube