Si ta evitojmë bllokimin e hundës

Simptomat e ftohjes dhe gripit përfshijnë ethe, kollë, lodhje dhe hundë të bllokuara.

Bllokimi i hundës shkaktohet kryesisht nga inflamacioni i kanaleve të hundës.

Sistemi imunitar i trupit tenton të luftojë të ftohtët ose virusin e gripit duke targetuar rajonet e prekura.

Derisa antitrupat sulmojnë virusin, enët e gjakut rreth kanaleve të hundës fillojnë të rriten, duke e bërë trupin të krijojë një mukozë të trashë, e cila shkakton bllokimin e hundës.

Zakonisht të ftohtët kalon brenda pesë deri dhjetë ditë dhe një hundë e bllokuar është faktori kryesor që kontribuon të ndihemi sipas motit.

Mjekët rekomandojnë se mënyra më e mirë për t’iu shmangur sezonit të gripit është të pastroni duart rregullisht me sapun dhe ujë të ngrohtë.

Kjo është mënyra më e mirë për të pastruar kanalet e hundës gjatë kohës së ftohtë dhe sezonit të gripit.

Ndryshe, infeksionet e baktereve dhe ato virale shpërndahen përmes teshtimës, ku vetëm një teshtimë mund të shpërndajë deri në 100,000 baktere.

Teshtima e vazhdueshme mund të shmanget përmes frymëmarrjes së thellë, duke mbajtur frymën deri në disa sekonda, thonë mjekët britanikë.

Artikulli paraprak5 arsye që duhet të përdorni ujë më shumë
Artikulli vijues“Zëri i Amerikës, “agjente të huaja”