Zvogëlohet prodhimi i iPadit të ri

0
264
Prodhimi i iPadit të ri të Apple është ngadalësuar duke i bërë kështu disa investitorë të vetëdijshëm që sasia e pajisjes së re është duke u zvogëluar. Sipas analistes nga Sterne Agee, Shaw Wu, kjo nuk paraqet rastin, duke thënë që iPadi i ri mbetet me bollëk në sasi dhe ajo që prodhimi është i kufizuar është për shkak të mungesës së paraqitjeve Retina dhe futjes së tingujve të punës duke përcjellë raportin e Shoqatës Fair Labor në Foxconn.

Wu kontrolloi zinxhirin e furnizimit të Apple dhe gjeti që ndërmarrja ende ka sasi të madhe për të mbuluar blerjet e iPadit, por që paraqitjet e tanishme Retina janë kufizuar vetëm për tek një furnizues i vetëm – Samsung. LG dhe Sharp ishin pritur që të ofrojnë paraqitjet Retina, por ekranet e tyre nuk përkojnë me standardet e larta të Apple dhe janë refuzuar. Besohet që këto ndërmarrje kanë bërë përmirësime dhe tashmë kanë filluar shitjet e vogla.

Wu ia atribuon ngadalësimin e prodhimit të iPadit edhe kundërthënieve për gjendjen e punës në fabrikën bashkëpunëtore të Apple, Foxcoon./pcworldalbanian