15 vjeçarja nga Jordania zbulon satelitin që gjurmon mbeturinat në hapesirë

0
239
Ajo është vetëm 15 vjeçe, por ka zhvilluar tashmë një satelitë: Dana Arabiyat nga Jordani paraqitur në një konkurs per zbulim të inxhinierëve të rinj.
 
Gati 500.000 pjesë të mbeturinave në hapësirë janë nën vëzhgimin e vazhdueshëm të NASA-s. Këto pjesë të braktisura mund të shkatërrojnë satelitët dhe stacionet në hapësirë. 
 
Mbi 100 milionë pjesë metalike të shkatërruara nga raketat në orbitë sillen rreth planetit tonë ku mund të shkaktojnë dëme në tokë. 
 
Sot 15-vjeçari Dana Arabiyat, ka zbuluar satelitin që gjurmon këto mbeturina të lartpërmendura në hapësirë.