17 vjet nga masakra e Izbicës

Sot bëhen 17 vjet që kur ndodhi masakra e Izbicës, ku u vranë 150 shqiptarë të Kosovës.

Më 28 mars 1999, forcat serbe vranë dhe masakruan mizorisht 147 veta.

Masakra e Izbicës zë vend edhe në raportin e Departamentin të SHBA-së. Atë kohë u publikuan edhe fotografitë e bëra nga sateliti, në të cilat qartë shihen 147 varrezat e reja në Izbicë.

Pas masakrës, kufomat e të vrarëve, i varrosen fshataret e kësaj ane në fshatin Izbicë, mirëpo, forcat serbe, i zhvarrosin kufomat e të pushkatuarve, duke i dërguar në lokacione të ndryshme në Kosove e Serbi.

Artikulli paraprak“Qeveria shqiptare inkurajon emigrimin se i duhen remitancat”
Artikulli vijuesUshqimi i pasur me vaj ullirit mbron eshtrat