“A duhet dënuar myslimanët për sulmet”?

Një drejtor teatri në Belgjikë, i quajtur Ismael Saidi ka shkruar një përgjigje lidhjen që u bëhet myslimanëve me sulmet terroriste: “Përse nuk janë myslimanë ata që duhen dënuar për sulmet terroriste në masë” ?

Saidi, i cili ka lindur në Belgjikë me prindër marokenë, ka postuar kundërpërgjigjen e tij në Facebook, ku u ka pëlqyer më shumë se 20.000 herë dhe gazeta belge La Libre e ka bërë lajm statusin e tij.

Ja çfarë shkruan në faqen zyrtare në Facebook:

“Përse nuk janë myslimanë ata që duhen dënuar për sulmet terroriste në masë” ?:

Sepse ne jemi duke u kujdesur për të plagosurit në spitale.

Sepse ne jemi duke garë ambulancat nëpër rrugët ku të shtënat përpiqen për të vrarë dhe ne jemi duke u përpjekur të shpëtojmë të plagosurit.

Sepse ne jemi në sportelet e pritjes të hoteleve.

Sepse ne jemi shoferë në makina, autobusë, tramvaja, e në metro në mënyrë që jeta mund të vazhdojë, edhe pse të plagosur.

Sepse ne jemi ende në kërkim të kriminelëve.

Sepse ne jemi duke qarë për të vdekurit tanë, gjithashtu si të gjithë të tjerët.

Për shkak se ne nuk jemi më të kursyer se kushdo tjetër.

Sepse ne jemi dyfish, trefish të shtypur.

Sepse i njëjti besim ka prodhuar roje dhe viktima.

Sepse ne jemi të dehur, të humbur, dhe ne jemi duke u përpjekur për të kuptuar realitetin.

Sepse ne e kalojnë natën në pragun tonë duke pritur për një person i cili nuk do të kthehet përsëri.

Sepse ne jemi duke numëruar të vdekurit tanë.

Sepse ne jemi në zi.

Pjesa tjetër është vetëm heshtja..

Artikulli paraprakTHËNIET E MENDIMTARËVE ME FAMË BOTËRORE RRETH ISLAMIT, KUR’ANIT DHE MUHAMEDIT
Artikulli vijuesPër të mos harruar: Ja fotot nga masakrat e Karaxhiç