Aleanca Izrael-Rusi kundër anëtarësimit të Kosovës dhe Palestinës në interpol

Synimi i Palestinës që të anëtarësohet në Interpol, ka shtyrë Izraelin që të kërkoj lidhje me të forta me Rusinë që duke përdorur Kosovën të dalin kundër anëtarësimit të këtyre shteteve në këtë organizatë të rëndësishme, raporton Insajderi, bazuar në raportimet e mediave në Izrael.

“Izraeli është duke shpresuar që fakti që Kosova së bashku me Ishujt Solomon janë duke kërkuar anëtarësimin në Interpol, do të bëjë që Rusia dhe vendet e tjera të votojnë kundër anëtarësimit të Palestinës në Interpol”.

Kështu shkruan gazeta izraelite “Times of Israel” në një shkrim të sajin në lidhje me synimin e Palestinës për t’u anëtarësuar në Interpol, por pa e specifikuar nëse Izraeli do të votoj kundër apo pro anëtarësimit të Kosovës në Interpol.

Fakti që Rusia e nuk e njeh Kosovën e cila ka shpallur pavarësinë e Kosovës dhe është kundër anëtarësimit të saj në organizata ndërkombëtare, ka bërë që Izraeli të synoj një aleancë me Rusinë për të penguar anëtarësimin e këtyre vendeve në Interpol.

Për dallim nga Rusia që është kundër shtetësisë së Kosovës në Interpol, autoritetet izraelite po e mbështesin kundërshtimin e tyre ndaj Palestinës duke alarmuar se informacione të ndjeshme të Interpol-it mund të rrjedhin tek organizata të ndryshme terroriste.

Artikulli paraprakPërballë llumnajave të imponuara mediatikisht, si elita intelektuale…
Artikulli vijuesKjo është një foto e vërtetë, e shkrepur në Damask të Sirisë në vitin 1889.