Anëtari i AAK-së: I ka humbur kuptimi politikës afruese me Serbinë me çdo kusht

A është vonë për reciprocitet, ka shtruar pyetje anëtari i AAK-së, Avni Arifi. Është përgjigjur vetë duke thënë se Kosova duhet të ndryshojë rrënjësisht politikën ndaj Serbisë.

“I ka humbur kuptimi gjenerositetit dhe politikës afruese me çdo kusht”, ka thënë Arifit.

Sipas tij retorika dhe veprimet e qeverisë së Serbisë kanë imponuar që Kosova:

1. Të mos kërkojë tërheqjen e emrave të Komandantëve por të kërkojë nga INTERPOL-i ekstradimin e: Të gjithë Komandantëve të stacioneve policore Serbe në komunat e Kosovës gjatë procesit të spastrimit etnik në Kosovë; Shefit të Ushtrisë Serbe Dikoviç Konform dëshmive të Komitetit për të drejta të njeriut në Beograd; Zyrtarëve të sigurimit shtetëror Serb te njohur për torturat e bëra në Kosovë.

2. Nëse Kosova pengohet në anëtarësimin e saj në organizata ekonomike të mbyllet menjëherë tregu i Kosovës për çdo produkt apo shërbim nga Serbia.

3. Nëse Kosova pengohet në anëtarësim në UNESCO të ndërpritet çdo bashkëpunim me shtetin dhe shoqatat nga Beogradi në avancimin e trashëgimisë kulturore.

4. Nëse Kosova pengohet në lëvizjen e lirë të qytetarëve të saj e njëjta aplikohet për qytetarë të Serbisë (përjashtim Lugina)

5. Nëse tabelat e veturave të Kosovës nuk pranohen në Serbi, as të tyre nuk pranohen në Kosovë

6. Nëse ata me mburrje thonë se kurrë nuk do ta njohin shtetin e Kosovës as Kosova kurrë nuk do të njeh asnjë interes ekzistues të Serbisë në Kosovë.

Artikulli paraprakJuncker: Nuk do të kandidoj për një mandat të dytë për në KE
Artikulli vijuesPalmer: Amerika mbetet në Ballkan, Serbia duhet t’i normalizoj marrëdhëniet me Kosovën