Apple garanton patentën e dizajnit për iPad-in origjinal

0
179

Kur ka mbetur më pak se një javë përpara lëshimit të “iPad Mini-it”, Apple ka garantuar patentën e dizajnit për iPad-in origjinal.

E kërkuar një ditë përpara lëshimit fillestar në vitin 2010, patenta iu referohet atyre të vjetrave, të vitit 1940 dhe e liston Steve Jobs dhe Jonathan Ive në mesin e shpikësve.
Sipas asaj që thotë Engadget, kjo i jep ndërmarrjes Apple një mjet më tepër në çështjen gjyqësore për patenta kundër Samsung-ut dhe ndërmarrjeve të tjera.
Patentat e tjera të lidhura për iPad janë aprovuar nga USPTO, duke përfshirë një të papërdorur që ka një vend shtesë për USB për lidhje në modelet e peizazheve. (PCWorld Albanian)