Arabët i kundërpërgjigjen rusëve: “Mbështetje për prodhimet turke”

Shkrimtarë arabë dhe aktivistë me popullaritet kanë nisur një e-kampanjë që synon mbështetjen e mallrave turke përballë sanksioneve ekonomike ruse kundër Turqisë që u miratuan pak çaste pas rrëzimit të aeroplanit rus që shkeli hapësirën ajrore të Turqisë, të martën e kaluar.

Aktivistët kanë nisur hashtagje të ndryshme në Twitter me përmbajtje të tillë si: #I_am_a_Muslim_and_in_solidarity_with_Turkey; #I_am_an_Arab_and_in_solidarity_with_Turkey; dhe #Supporting_the_Turkish_goods.

Aktivistët kanë thënë nëpërmjet Twitter se mbështetja për mallrat turke përbën një “detyrë për çdo arab dhe mysliman”, duke shkuar gjithashtu se produktet turke janë “të kualitetit të mirë dhe kanë çmime të arsyeshme”, ndërsa kompanitë turke janë “të shpërndara në të gjithë botën arabe”.

Mbështetësit e shquar të fushatës përfshijnë thirrësin e njohur nga Kuvajti Hamed al-Ali; Prezantuesin televiziv egjiptian Ahmed Mansour; Shkrimtarin e Kuvajtit Faleh ibn Hajari; Shkrimtarët saudit Mohamed al-Hudhaif; prezantuesin televiziv nga Saudia Ali al-Zafiri; Shkrimtar saudit Mohamed al-Yahya; Shkrimtarë të shumtë nga Katari, kryeredaktori i gazetës Al-Sharq Jaber al-Harami; dhe shkrimtari saudit Ahmed bin Rashid bin Said.

 

Artikulli paraprakKUSH ËSHTË PËRGJEGJËS PËR LUMTURINË TËNDE?!
Artikulli vijuesObama dhe Putin u takuan Paris