Australia shfuqizonë ligjin shekullor i cili ndalonte dhe dënonte fallin dhe magjinë

0
123

Qeveria e Territorit Verior të Australisë vendosi të anulojë veprimin e ligjit me moshë shekullore, i cili shpallte të jashtëligjshme hedhjen e fallit me letra Taro dhe magjinë.
Siç rezultoi, ligji i vitit 1735, i trashëguar nga Britania e Madhe, kishte mbetur deri tani në kodin e ligjeve bashkëkohore të Territorit.
Në përputhje me aktin, çdokush që parashikonte fatin apo merrej me magji mund të përfundonte për një vit në burg. Kriminelët mund t’i gjuanin edhe me perime.