Borxhi i Maqedonisë 2.607,7 milionë euro

0
124

Borxhi publik i Maqedonisë deri më 31 korrik shënon rënie dhe sipas të dhënave të publikuara nga ana e Ministrisë së financave është 33.6% nga Bruto Prodhimi Vendor.

Në krahasim me të dhënat e kuartalit të dytë kur ishte 34.2%, zvogëlimi llogaritet për 0.6%. Borxhi i përgjithshëm i qeverisjes qendrore deri më 31 korrik është 2.607,7 milionë euro.

Borxhi i jashtëm është 1.611 milionë euro, kurse ai i brendshëm është 1.059 milionë euro.kohaislame