Përkthimi i Hoxhës përshkohet me një gjuhë të pastër dhe të rrjedhshme shqipe

0
Jahja Hondozi Fakulteti i Filologjisë, Prishtinë Botohet përkthimi i Kur’anit në gjuhën shqipe i Salih Ferhat Hoxhës nga shtëpia botuese Logos-A nga Shkupi Këtyre ditëve literatura shqipe...

Aid El-Karni: Ajo që na dallon neve prej Perëndimit është “pika”

0
Aid El-Karni: Ajo që na dallon neve prej Perëndimit është “pika” Ata janë perëndimorë (ar. el-garb – الغرب ), ndërsa ne jemi arabë (ar. el-areb...

Arësyeja kryesore pse Turqia nuk pranohet në BE

0
Aktualisht, Truqia ka arritur numrin e popullsisë në 79,902,759 (gati 80 milion) dhe në parlamentin e evropës do ti takonin 96 deputet, po aq...

BBC: A e urrejnë amerikanët Hillary Clinton?

0
Nga Jasmine Taylor-Coleman Askush nga kandidatët presidencialë amerikanë nuk kanë qenë kaq të papëlqyeshëm sa Donald Trump dhe Hillary Klinton. Por sulmet ndaj Clinton në...

KUJTONI ÇFARË KENI QENË NË TË KALUARËN, NDAJ MOS NËNÇMO TË TJERËT!

0
Autor: Nouman Ali Khan Një nga cilësitë më të këqija të shoqërisë është të qenët i vrazhdë, arrogant, kritikues dhe gjykues i besimtarëve të tjerë....

Xhamia e Et’hem Beut në Tiranë

0
Ndodhet në qendër të qytetit me Kullën e Sahatit pranë. Dikur ajo bënte pjesë në kompleksin e ndërtimeve të qendrës së qytetit. Përballë saj...

Inflacioni i fjalës

0
Historia na tregon se dikur njerëzit që mjaftoheshin me pak ushqim ishin më të shumtë, por kjo vlente jo vetëm për ushqimin e trupit...

Para kufomës së Faraonit

0
Dr. Aid el Karni Para pak ditësh vizitova muzeun kombëtar në Kajro dhe pashë të ashtuquajturin Faraon, që shtypi, tiranizoi, mëkatoi dhe e kaloi cakun,...

Media e re

0
Selman Aude Dobia por dhe kënaqësia më bënë që të kaloj disa kohë me miqtë e mi në facebook dhe twitter. Jam mësuar tu postoj...

Kisha ne Llapushnik

0
Kjo Kishe eshte e jashteligjshme, e dhunshme dhe kunder vullnetit te banoreve te Llapushnikut. Per ndarjen e parceles per te ndertuar kete Kishe, per hater...