Tuesday, March 21, 2023

Shteti turbofolk i Thaçit dhe i 40 hajdutëve

0
Shteti i Kosovës, përkatësisht Qeveria, në diplomaci është inferiore në qasjen ndaj shteteve tjera, sidomos kur është fjala te gjeopolitika dhe gjeostrategjia. Kjo diplomaci...

Hetime përmes Facebook-ut

0
Hetimi përmes Facebook-ut kritikohet për shkak të problemit për mbrojtjen e të dhënave personale por edhe se ka edhe rrezik linçimi. "Të dashur mbështetës...

ARTI I (KUNDËR) PËRGJIGJES QË TË LË ME GISHTA NË GOJË

0
Përgjigja mahnitëse që të lë gojëhapur llogaritet art në vete. Vlera e saj bazohet në shpejtësinë dhe korrektësinë e saj. Ajo është sikur një...

Baca Salih Kabashi e zen në rren “historianin” Hakif Bajramin

0
Salih Kabashi SILLU SILLU RRENË E VJETËR... Historiani i ish-Komitetit Krahinor, një nga ekzekutorët politik, më 1981, të historianit të madh shqiptar Ali Hadri, aspak i...

Kush po vret në veri e kush në Maqedoni?

0
Me ndarjet e reja në Ballkan më së shumti do të përfitonte Serbia. Me një skenar të mundshëm vetëm Serbia do të rifitonte territoret,...

A duhet të ndryshohet Kushtetuta e Serbisë?

0
Të enjten (8.11.2012) u mbushën 6 vjet nga futja në fuqi e Kushtetutës së Serbisë. Por ekspertët thonë se ky dokument ka komplikuar shumë...

Çfarë parimesh të zbatohen në luftën kibernetike?

0
E drejta ndërkombëtare për një kohë të gjatë kishte arritur t’i administroj konfliktet ndërmjet shteteve dhe kombeve. Por, a mund të thuhet se këtë...

Smira dhe shoqëria e sotme

0
Gjithnjë e më pak vetëve u jepet mundësia të marrin pjesë në garën për se kush ka mundësi më të mëdha financiare. Por për...

Konstruksioni mental

0
Në konstruksionin e thellë mental të njeriut ka gjëra jo të përshtatshme dhe pasi që nuk jemi të vetëdijshëm për to, atëherë ne u...

Hoxhë Ahmed Kalaja me Shejh Selman el Aude në Tiranë

0
Me ftese speciale te Komunitetit Musliman Shqiptar; Eruditi,Hoxha edhe Dijetari Saudit ; Selman Audah nen shoqerimin hoxhe Abdul Vehab Turejri. Qendrimi i tyre do te zgjase...