Thursday, August 18, 2022

Cili është ligji për konservimin e masës?

0
Ligji i Ruajtjes së Mases është një koncept themelor në kimi Ligji i Ruajtjes së Meshës është parimi që pohon se as transformimi fizik as...

Çka është metoda shkencore?

0
Ibn Al-Haytham besohet të jetë personi i parë që ka përdor metodën shkencore. Metodat shkencore na ndihmojnë në procesin e të kuptuarit të asaj që...

Kosovarët, prijnë të parët në Europë për internet

0
Kosovarët ua kalojnë gjermanëve, francezëve e shumë evropianëve tjerë për internet. Qyetarët më të varfër në Evropë e përdorin internetin më shumë se të...

May do ta rregullojë shitblerjen e bitcoin

0
Kryeministrja e Britanisë Theresa May u zotua se do ta marrë ‘shumë seriozisht’ nëse do të hartohen rregullat e reja mbi shitjen dhe blerjen...

Soros sulmon Google dhe Facebook: i keni ditët e numëruara

0
Investitori George Soros lëshoi një sulm të ashpër mbi gjigantët e teknologjisë në Samitin e Davosit të enjten, duke i quajtur ato monopole që...

Unaza që zëvendëson të gjithë çelësat, kredit kartelat, fjalëkalimet (Video)

0
Token është një unazë identiteti me një sensor gjurmë gishtash që zëvendëson të gjithë çelësat, kartat dhe fjalëkalimet tuaja./Kumti.com https://www.youtube.com/watch?v=hhvNr3nJ2OA&feature=youtu.be

Revolucioni dixhital?

0
Në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të, jeta u transformua anembanë botës pasi teknologjia dixhitale u përhap shpejt dhe u bë më e...

Çfarë është Medreseja

0
Medreseja është një fjalë arabe që përfaqëson çdo institucion mësimor privat, publik, laik dhe fetar, duke përfshirë një shkollë dhe një universitet për nxënësit...