Çfarë është etnografia?

0
Etnografia është studimi sistematik i njerëzve dhe kulturave. Etnografia është një metodologji cilësore kërkimore që përfshin studimin e një grupi kulturor që jeton në mjedisin...

Burri im i dashur, ti që mendon se ke bërë gabim që më ke...

0
Burri im i dashur Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës. Me kohë frikohem...

Çfarë është qëndrueshmëria?

0
Qëndrueshmëria, në një kuptim të përgjithshëm, është qëndrueshmëria e proceseve dhe sistemeve Fjala 'qëndrueshmëri' rrjedh nga fjalët 'të qëndrueshme' dhe 'aftësi'. Në ekologji, fjala mund...

Çka është një qytet-shtet

0
Një komb sovran, ku një qytet i vetëm dhe territoret e saj të varura përbëjnë një komb të tërë zakonisht quhet një shtet-qytet.Kumti.com Një qytet-shtet...

I thanë Omar Muhtarit: Italia që po lufton kundër tyre kanë aeroplana ..kurse ju...

0
I thanë Omar Muhtarit: Italia që po lufton kundër tyre kanë aeroplana ..kurse ju skeni! Tha:A fluturon mbi arsh aeroplani i tyre apo nder arsh? Thanë:Nder arsh...ateherë...

Çfarë është një qytet global?

0
Një qytet që luan një rol të rëndësishëm në sistemin ekonomik global quhet një qytet global.Kumti.com Qytetet janë qendra të inovacionit dhe bizneseve. Ata portretizojnë...

Revolucioni Francez

0
Revolucioni Francez ishte një moment përcaktues në historinë e Francës. Revolucioni Francez është një nga fazat më të rëndësishme në historinë e Francës. Ky revolucion...

Çka janë gradat ushtarake?

0
Rangjet ushtarake diktojnë strukturën e një ushtrie. Rradhët ushtarake përcaktojnë se kush i thotë asaj kujt, dhe kush ka autoritet se kush dhe përgjegjësia për...

4 kushtet e aktit martesor islam:

0
Kushtet e aktit martesor islam: 1. Përcaktimi i bashkëshortëve, pra të jenë të ditur dhe të dalluar qartë. 2. Pelqimi dhe miratimi nga të dy partnerët...

Islamofobët që shkruajn komente antiislame

0
Sa herë sheh komente fyese ndaj Islamit dhe muslimanëve nëpër rrjete sociale, prapa atij komenti, zakonisht qëndron ose një i moshuar që ka mbajtur...