Tuesday, March 21, 2023

Çfarë është klimatologjia?

0
Klimatologjia është studimi shkencor i klimës, i definuar si modele të motit që janë mesatarizuar gjatë një periudhe të caktuar kohe për të marrë...

Ku është dallimi mes një oqeani dhe një deti

0
Detet janë pjesë e oqeanit, por pjesërisht janë të mbyllura nga toka. Një oqean është një trup me ujë të kripur që përbën shumicën e...

Cili është dallimi mes Mbretërisë së Bashkuar, Britanisë së Madhe dhe Anglisë?

0
Për vite të tëra, njerëzit kanë përdorur këto tre terma, shpesh në mënyrë të ndërsjellë. Pra, çfarë saktësisht është dallimi në mes këtyre tre...

Çfarë është Sovraniteti Popullor?

0
Sovraniteti popullor në thelb nënkupton zërin e njerëzve. Sovraniteti i popullit ose sovraniteti popullor është një parim i rëndësishëm në të cilin banojnë kombet, që...

Si e mori emrin Oqeani Atlantik?

0
Regjistrimi më i hershëm i emrit të Oqeanit Atlantik daton në mesin e shekullit VI para Krishtit Oqeani Atlantik është oqeani i dytë më i...

A ia vlen ta mësoni gjermanishten, cilat janë përfitimet

0
“Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz”! Po, kjo është fjalë e vërtetë në gjuhën gjermane, ose të paktën ishte deri në vitin 2013. Në gjuhën gjermane, kjo fjalë me 63...

Ky është lifti i ri në raste emergjente (Video)

0
https://www.youtube.com/watch?v=ZmVq_rtaiXQ&feature=youtu.be

“Nëse doni të ndryshoni botën, filloni duke rregullaur shtratin tuaj…”

0
Admirali William H. McRaven dha përpara disa kohësh një fjalim të fuqishëm përpara studentëve të Universitetit të Teksasit, në ceremoninë e diplomimit. “Nëse doni të...