Të duhen dy minuta për ta lexuar, por mund të ta ndryshojë jetën

0
“Një person e pyeti një njeri të urtë : Si të dal nga rrethi vicioz i përditshmërisë së zbrazët ku nuk kam as dashuri...

Cili është ndryshimi midis një depresioni dhe një recesioni?

0
Në ekonomi, termi depresioni dhe recesioni ndonjëherë përdoren në mënyrë të ndërsjellë, edhe pse kjo nuk është një praktikë e saktë. Termat recesioni dhe depresioni...

10 vendet më të vogla në Evropë

0
Qyteti i Vatikanit, Monakos, San Marino dhe Lihtenshtajni kryesojnë listën e qyteteve më të vogla të Evropës sipas zonës së tokës. Kontinenti i Evropës ka...

E dini duan (lutjen) e cila është ilaç për çdo brengë dhe pikëllim?

0
Një mësues tregon: “Njëherë nxënësve të mi u dhashë detyrë që të vizatojnë një panoramë të pranverës. Të gjithë kishin vizatuar, lule, pemë, zogj,...

Çfarë është Protektorati?

0
Një protektorat është një territor i pavarur që ka status të posaçëm ligjor. Një protektorat është një territor që varet nga një komb i veçantë...

Çfarë është traktati?

0
Traktati është një marrëveshje e bërë sipas ligjit ndërkombëtar Që nga koha në memorial, traktatet kanë qenë një dokument i rëndësishëm i hartuar nga vende...

Çfarë është hegjemonia?

0
Hegemonia është një praktikë ku një shtet ka kontroll mbi një tjetër, në të cilin shteti dominues njihet si hegjemoni./Kumti.com Hegemonia i referohet dominimit nga...

Çfarë është qëndrueshmëria?

0
Qëndrueshmëria, në një kuptim të përgjithshëm, është qëndrueshmëria e proceseve dhe sistemeve Fjala 'qëndrueshmëri' rrjedh nga fjalët 'të qëndrueshme' dhe 'aftësi'. Në ekologji, fjala mund...

Çka është një qytet-shtet

0
Një komb sovran, ku një qytet i vetëm dhe territoret e saj të varura përbëjnë një komb të tërë zakonisht quhet një shtet-qytet.Kumti.com Një qytet-shtet...

Hulumtimi i tregut: Mënyra më e mirë për ta bërë atë?

0
Hulumtimi i tregut ka për qëllim të kuptoj arsyet pse konsumatorët do të blejnë produktin tuaj. Hulumtimi studion gjërat si sjelljen e konsumatorëve. Duke përfshirë...