Ishte një djalë keqbërës i cili nuk e respektonte nënën e tij!

0
Ishte një djalë keqbërës i cili nuk e respektonte nënën e tij dhe e konsideronte si barrë për të. Një ditë mori nënën, e vendosi...

I dënuar me vdekje, por dëshira e tij e fundit i trondit të gjithë..

0
Një i dënuar me vdekje në pritje të ekzekutimit, kërkoi si dëshirë të fundit një laps dhe një letër. Pasi shkruajti për disa minuta,...

TREGIMI RRETH DY MURATORËVE

0
TREGIMI RRETH DY MURATORËVE Muratori i Parë: Gjithë ditën radhisim tulla njërën mbi tjetrën. Ia fillojmë në mëngjes deri në pushimin për drekë. Mandej vazhdojmë...

Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit

0
Letra e Imam Shaffiut dërguar Imam Ahmedit Imam Ahmedi (All-llahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Shaffiu më ka dërguar një letër në të cilën shkruante: “Unë e...

Unë nuk kam më durim

0
"Unë nuk kam më durim për disa gjëra, jo pse jam bërë arrogante, por sepse thjeshtë kam arritur në një pikë të jetës sime...

I vogli yne Imran!

0
İ vogli yne İmran! Ti linde dhe u rrite ne lufte, bir. Ne ate lufte qe askush s'e di kush po vret ke. 2 muaj me...

Njeriu të cilit Allahu ia pranoi çdo lutje

0
Njeriu te cilit Allahu ia pranoi cdo lutje A keni dëgjuar ndonjëherë për Utbe El – Gulamin? Atë, Imam Edh-Dhehebiu në Sijar e’lam En nubela...

Kjo është historia, përtej të gjithave…

0
Kjo është historia, përtej të gjithave… Një ngjarje e shkurtër nga rrëfimet e Dr. Ratib Nabulsit: “Ndërroi jetë një dijetar i shquar. Njëri prej nxënësve...

Hajduti dhe fazani

0
Në një kohë më para, er-Rasibi, një governator i Irakut ishte duke ngrënë me një grup të miqve të tij. Ndër to me te...

Si shkonte plaku i verbër në xhami për të falur namazin me xhemat

0
Në një fshat të vogël që ndodhet në anën lindore të Medines, hasa në një litar që zgjatej nga njëra shtëpi e tij e...